Tóth Viktor adatlapja

Személyes információk

Tóth Viktor
Szervezeti egység:Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodája
Beosztás:területi koordinátor
Telefonszám:30/228-0933
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán végeztem történelem-művelődésszervező (média szakirány) szakon 2002-ben, majd 2006-ban a Pécsi Tudományegyetemen művelődésszervezésből diplomáztam. 2003-tól a kiskunmajsai művelődési központ munkatársa lettem, mint programszervező. Feladataim közé tartozott a különféle tanfolyamok, szakkörök, tréningek, fórumok szervezése, ismeretterjesztő programok (előadások, filmvetítések, író-olvasó találkozók) előkészítése és lebonyolítása, valamint az intézmény keretein belül működő művelődő közösségek (klubok, csoportok) munkájának segítése, rendezvények szervezése és a városi mozi üzemeltetése is.

Emellett 2006 szeptemberétől 2012 júniusáig a kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium közművelődés-kommunikáció szakmacsoportos oktatásában vettem részt mozgóképkultúra és médiaismeret szakos óraadó tanárként. 2008 januárjától 2010-ig programszervezői munkaköröm mellett a kiskunmajsai művelődési központ igazgatói feladatait is elláttam. Ez az időszak az átmenet és az új utak keresése volt a majsai közművelődés életében, melyben az intézmény megtalálta szerepét és új arculatát.

2010-től Kiskunmajsa Város Önkormányzata egy integrált közművelődési-közgyűjteményi intézményt hozott létre Konecsni György Kulturális Központ, Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház néven, ahol igazgatóként és muzeológusként dolgoztam 2015-ig. 2015-től a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának munkatársa vagyok.