Juhász Erika Dr. adatlapja

Személyes információk

Juhász Erika Dr.
Szervezeti egység: Tudományos és Felsőoktatási OSZK
Beosztás:főosztályvezető, szakmai vezető
Telefonszám: 06-30/219-7362
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Végzettség: okleveles művelődési és felnőttképzési menedzser (1998. Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen), a nevelés- és művelődéstudományok doktora (Ph.D.) (2005. Debreceni Egyetem)

 

Szakmai tapasztalat: 1998-tól a Debreceni Egyetem oktatója, 2011-től tanszékvezető docense jelenleg is. Emellett tölti be további közalkalmazotti jogviszonyban a Tudományos és Felsőoktatási Országos Szakmai Központ vezetői beosztását. Közel 20 éve tevékenyen vesz részt a hazai kulturális és felnőttképzési szakma formálásában különböző tevékenységei révén: felsőoktatási oktatóként és vezetőként, felnőttképzések oktatójaként és képzési vezetőjeként, tréningvezetőként, szervezetfejlesztőként, tudományos kutatások vezetőjeként, hazai és nemzetközi pályázatok készítőjeként és projektek megvalósítójaként, tudományos és szakmai rendezvények megvalósítójaként, közösség- és településfejlesztési kutatások és programok koordinátoraként, regionális és országos civil szervezetek vezetőségi tagjaként.

 

Jelenlegi munkaterület: Irányítja a Tudományos és Felsőoktatási Országos Szakmai Központ munkáját. Ennek keretében végzett fő tevékenységek:
- közművelődéshez kapcsolódó felsőoktatási képzések szakmai és tudományos támogatása,

- közművelődési tudományos kutatások vezetése,

- közművelődési szakmai és tudományos utánpótlás támogatása,

- közművelődési tudományos eredmények közzététele, ezen belül a Kulturális Szemle online tudományos folyóirat főszerkesztője,

- közművelődési tudományos és szakmai hálózatépítés.