Józsa Viktória adatlapja

Személyes információk

Józsa Viktória
Szervezeti egység:Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodája
Beosztás:kulturális koordinátor, megyei módszertani referens
Telefonszám:30/218-6855
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Végzettség: Az egri Eszterházy Károly Főiskolán 2007-ben végeztem művelődésszervezőként. Ezek után érdeklődésem a rendezvények szervezésére terelődött és szintén az EKF keretein belül folytattam rendezvénymenedzsment tanulmányokat.

 

Szakmai tapasztalatok: Eddigi 14 éves munkaviszonyom során, javarészt a vidékfejlesztés más területén dolgoztam. A főiskola elvégzésének évében az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) lehetőségével élve a macedóniai Skopjében töltöttem 6 hónapot. A balkán ország fővárosában, az S.O.S. Gyermekfaluban teljesítettem önkéntes szolgálatot, ahol a többi nemzetközi önkéntes társammal szabadidős programokat szerveztünk a gyermekek számára.  Már 2005-től vezetője, majd aktív tagja voltam a Mátranovákért Faluvédő és Szépítő Közhasznú Egyesületnek, melyet az EVS után is aktívan képviseltem. Civil jelenlétem 2014-től bővült a Magyar Népművelők Egyesületéhez való csatlakozásommal. 2008-tól átlagban évi egy-két alkalommal nemzetközi (Youth in Action, Grundtvig) programokon veszek részt, melyeken olykor résztvevőként, olykor szervezőként vállalok aktív részvételt. A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodájának 2013 októberétől vagyok tagja. A megyei közművelődési feladatellátás feladatfinanszírozási rendszerében veszek részt. Mindemellett a TÁMOP-3.2.3/B-12/1 „Építő közösségek” – Korszerű, többfunkciós közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák elősegítése című projekt Nógrád megyei kulturális koordinátora vagyok.

 

Jelenlegi munkaterület: A 19 Nógrád megyei IKSZT szakmai- és szolgáltatásfejlesztése, a vidékfejlesztés céljaihoz igazodóan. A program során több, nagy volumenű kutatást bonyolítunk le, valamint az eredményekre építve szolgáltatásfejlesztési modellek is készülnek, melyeket adaptálunk a településeken. Emellett megyei szakmai napok szervezése, és az IKSZT-k közötti hálózat kiépítése a feladatom.