Sonkoly János adatlapja

Személyes információk

Sonkoly János
Szervezeti egység:Ellátási és Vagyongazdálkodási Főosztály
Beosztás:főosztályvezető
Telefonszám:+36 1 611-7531, 20/5344-077
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Végzettség: pénzügyi szakos közgazdász, okleveles közgazda pénzügy-informatika szakon, közbeszerzési referens, regisztrált mérlegképes könyvelő, adótanácsadó

 

Szakmai tapasztalatok: 2000. január 1-jén kezdtem el dolgozni egy felszámolásokkal foglalkozó társaságnál, ahol számtalan szervezet tevékenységét, problémáját ismertem meg. 2007-ben váltottam és egy 10 milliárdos éves forgalmú agrártevékenységet végző társaságnál lettem számviteli vezető. Itt rövid idő alatt megkaptam a teljes készletgazdálkodást, az informatikai fejlesztéseket, a futó pályázatokat, beruházásokat, majd 2 leányvállalat ügyvezetését is. Innen 2009-ben jöttem el és kerültem a közszférába, ahol az elmúlt évek alatt gazdasági vezetőként, igazgatási egység vezetőként dolgoztam. 2014.01.01-től a Nemzeti Művelődési Intézet Ellátási és Vagyongazdálkodási Főosztályán dolgozom főosztályvezető helyettesként.

 

Jelenlegi munkaterület: az ellátási és vagyongazdálkodási főosztály egy háttér támogató funkciót ellátó egység, aminek fő feladata a szakmai tevékenység végzéséhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása. A főosztály felméri, megszervezi, beszerzi, kiadja, szállítja, raktározza a feladatok ellátásához szükséges eszközöket, készleteket. A mi feladatunk az informatikai rendszerek kiépítése és karbantartása, az intézményi bejövő és kimenő posták szállítása, eljuttatása a jogosultakhoz, a központi iktatás, a beszerzések előkészítése, az esetleges közbeszerzési eljárások lebonyolítása, a szállítási feladatok megoldása, a takarítás megszervezése, felügyelete, nyomtatványok, irodaszerek, reprezentációs ellátmányok, ajándéktárgyak beszerzése és diszponálása.