Varga-Sipos Andrea adatlapja

Személyes információk

Varga-Sipos Andrea
Szervezeti egység:Nemzeti Művelődési Intézet Országos Önkéntességi Szakmai Központ
Beosztás:szakmai vezető
Telefonszám:36-30-867-98-27
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Végzettség: főiskolai, művelődésszervező diplomámat a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szereztem 1999-ben

 

Szakmai tapasztalat:

 

- 1994 óta dolgozom a közművelődés területén. Pályafutásomat a békéscsabai Ifjúsági Házban kezdtem, ahol rendezvényeket szerveztem és pályázatírással foglalkoztam. Kiscsoportok tevékenységét kísértem figyelemmel és koordinációs feladatokat láttam el különböző hazai és nemzetközi fesztiválokon.

 

- 2000-től a Csaba Honvéd Kulturális Egyesületnél dolgoztam, a művelődő közösségekkel, és a kulturális célú civil szervezetekkel foglalkoztam. 

- 2009 óta dolgozom a megyei módszertani feladatellátásban. 2013. január 1-től a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájában megyei módszertani referensként dolgoztam. Szakterületem a felnőttképzés, rendezvényszervezés és a megyei módszertani tanácsadás, szolgáltatás volt.

 

- 2014. január 15-től a Nemzeti Művelődési Intézet Országos Önkéntességi Szakmai Központját vezetem.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Országos Önkéntességi Szakmai Központjának főbb tevékenységei:

 

- maradéktalanul kihasználni az Intézet önkéntes fogadószervezetként való regisztrálását (önkéntesek bevonása a módszertani programjainkba, önkéntes toborozás, képzés)

 

- az Iskola Közösségi Szolgálatban aktív fogadószervezetként részt venni (ajánlani a közoktatásban dolgozó szakemberek illetve a diákok számára az Intézeti tevékenységekben való aktív részvétel lehetőségét)

 

- a közösségi művelődésben dolgozó szakembereket tájékoztatni az önkéntességben rejlő lehetőségekről (kapacitálni a települési szinten feladatellátást végző kollégákat arra, hogy szervezeteiket regisztráltassák önkéntes fogadószervezetként, illetve felkészíteni őket az önkéntesek fogadására, a közös munkavégzésre)

 

- módszertani segédanyagok készítése és nyilvánossá tétele

 

Levelezési cím:

Cím: 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.